Amate VZW
Project PREZO roadmap

Logo Amate.jpg

Amate VZW vroeg RS Consulting een PREZO scan uit te voeren omdat ze het PREZO gedachtengoed als basis van hun kwaliteitswerking gebruiken en wilden aftoetsen hoe ver ze staan.

Ons team van 4 auditoren werd ’s ochtends vroeg hartelijk verwelkomd door de directie en staf van één van de woonzorgcentra van Amate VZW. Elk van de auditoren ging op pad om de ochtendverzorging te observeren en om medewerkers, stafmedewerkers & directieleden te bevragen over de verschillende PREZO-prestaties en de kwaliteitsopvolging binnen het WZC. Tijdens een GPS-spel werden ook de bewoners betrokken om naar hun ervaringen te peilen.

Op die manier kon er op het einde van de dag een goed beeld gevormd worden over de status van de prestaties van PREZO en over de kwaliteitswerking binnen het WZC.  We gaven hen een aantal tips & tricks mee en stelden samen een actieplan voor de toekomst. Het is heel fijn te zien dat ze er onmiddellijk mee aan de slag gingen.

 

Quote van Heleen Goovaerts, auditor bij RS Consulting:

“We werden zeer hartelijk ontvangen door de organisatie. Dat begon al ’s morgens vroeg tijdens het kennismakingsmoment, maar was een lijn die zich duidelijk de hele dag heeft doorgezet.

 

Medewerkers maakten tijd om gesprekken met ons te voeren en waren zeer open in hun communicatie. De betrokkenheid van eenieder viel hier heel erg op. Op het einde van de dag vertrokken we met onze bevindingen en een actieplan, maar vooral ook een warm gevoel dat de bewoner hier echt centraal staat.”

Quote van Melissa Vermylen, stafmedewerker Kwaliteit bij Amate VZW

"Dankzij de professionele aanpak van RS Consulting hebben wij nu een duidelijk beeld van hoe goed we bezig zijn op de verschillende vlakken van PREZO. Daarnaast kregen we ook een duidelijk plan waar we mee aan de slag zijn kunnen gaan.

Zonder RS Consulting hadden we hier op zo’n korte termijn nooit dergelijk inzicht in kunnen krijgen en nooit zo snel kunnen schakelen als we nu doen."