RS Consulting heeft de afgelopen jaren verschillende projecten uitgevoerd als onderdeel van het kwaliteitsteam van Jan Palfijn Gent

  • Optimaliseren van de medicatieprocessen in de apotheek en op de verschillende zorgafdelingen om te voldoen aan de NIAZ-normen.

  • Scan van de werking en actieplan opstellen ter optimalisatie van de processen binnen de centrale sterilisatie

  • Begeleiden van werkgroepen HR, Technische departement en IT

  • Implementatiecoaches voor het verpleegkundig departement ter ondersteuning van de hoofdverpleegkundigen op de werkvloer. Belangrijkste opdracht: beleid en procedures laten leven tot op de werkvloer en checken of alle medewerkers de afspraken rond kwaliteitsvol werken volgen. 

  • Begeleiden van de Raad van Bestuur ter voorbereiding van de NIAZ accreditering

De consultants van RS Consulting hebben zich ontzettend goed geïntegreerd in onze organisatie. Ze waren onderdeel van het team. Het was een aangename samenwerking met een NIAZ accreditatie als resultaat.

Ann Wynant, Algemeen Directeur

Een accreditatietraject gaat gepaard met tal van wijzigende processen en afspraken. RS consulting levert een tastbare meerwaarde in deze transformatie van het ziekenhuis door enerzijds expertise aan te leveren in de processen medicatiebeheer en sterilisatie en anderzijds competente hands-on consultants in te zetten die deze transformatie ziekenhuisbreed ondersteunen door middel van implementatie en opmaak van dashboards.

Prisca Rabaut, Manager Kwaliteit, Veiligheid en Procesoptimalisatie