AZ Sint-Elisabeth
Project Kwaliteitswerking

logo-sezz.jpg
KwaliteitsbordSEZZ.JPG

Sarah Steenackers, consultant van RS Consulting en Jo Oosterlinck, verantwoordelijke revalidatie van AZ Sint-Elisabeth

AZ Sint-Elisabeth Zottegem sprak RS Consulting aan om de kwaliteitsborden nieuw leven in te blazen. In aanloop naar de accreditering van Qualicor was het noodzakelijk om alle informatie op een gestructureerde manier te kunnen overbrengen naar alle medewerkers. RS consulting werkte een nieuwe structuur voor de kwaliteitsborden uit aan de hand van de PDCA cyclus.

 

Consultant Sarah begeleidde elk afdelingshoofd bij de herinrichting van het kwaliteitsbord en hoe zij op een interactieve manier de informatie tot bij de medewerkers konden krijgen. Sinds de herstructurering heeft elke afdeling wekelijks een kort vergadermoment met het team om het kwaliteitsbord toe te lichten en om samen met hen te bepalen aan welke actiepunten ze gaan werken. Hierbij is telkens een kwaliteitsmedewerker of zorgmanager aanwezig om hen te ondersteunen, feedback te geven en hen hierdoor te laten groeien in het gebruik van de borden.

 

De volgende stap is dat de borden steeds meer afdelingsspecifieke zaken zullen omvatten en dat deze gebruikt worden om thema’s inzake patiënt veiligheid verder te borgen. Daarnaast zijn we gestart om samen een concept van risico denken uit te rollen, het “waarom” te koppelen aan de vaste thema’s van patiëntveilige zorg.

 

Een boeiende samenwerking dus die nog een tijdje verder gaat. Sarah en RS Consulting zijn heel gedreven om er samen een succesverhaal van te maken!