Risicomanagement

Onbewust zijn we vaak bezig met het inschatten van risico’s en het vermijden dat ze, al dan niet zware, gevolgen hebben. Vaak worden er binnen een organisatie op ad hoc basis initiatieven opgezet om risico’s in kaart te brengen en actieplannen te koppelen.

Een geïntegreerde aanpak van risicomanagement zorgt er echter voor dat alle organisatierisico's op een gestructureerde manier belicht worden en dat de relaties tussen deze risico's zichtbaar worden.

Het is niet enkel belangrijk om de risico’s in kaart te brengen en actieplannen op te stellen, maar er dient een risicocultuur te groeien. Hierbij zijn een duidelijke strategie, methodologie, rapportering, monitoring en communicatie van cruciaal belang.

 

Bij RS Consulting geloven we dat risicomanagement mensenwerk is, waarbij het gaat over gedragsveranderingen en over het creëren van risicobewustzijn. Onze consultants werken met verschillende risico methodologieën en kijken samen met u wat het best bij uw organisatie past. Ze stippelen samen met u en uw organisatie het traject uit en zorgen voor een succesvolle implementatie op de werkvloer.