Jan De Vos

Senior consultant met internationale ervaring

 

Jan studeerde Politieke en Sociale wetenschappen aan de Universiteit van Leuven. Na verschillende vaste jobs ging hij aan de slag als consultant. In die hoedanigheid voert hij al meer dan 25 jaar opdrachten uit voor gerenommeerde opdrachtgevers in binnen- en buitenland. De laatste jaren was Jan vooral actief in zorgorganisaties,  in zowel Nederland als België.

Zijn aanpak onderscheidt zich door een zeer pragmatische benadering van de opdracht. “Theoretische modellen zijn goed, maar ze moeten eerst en vooral werken in deze organisatie” is hierbij zijn credo. Dat wil ook zeggen dat voor hem het echte werk pas begint ná het leveren van advies, dat hij samen met de betrokkenen binnen de organisatie ontwikkelt en formuleert. Daarna gaat hij op de werkvloer effectief aan de slag om het advies te implementeren. samen met de betrokken teams. Op deze manier zorgt hij ervoor dat de aangebrachte oplossingen na zijn tussenkomst duurzaam blijven.

De opdrachten gaan van efficiëntie– en kwaliteitsverbeteringen, implementatietrajecten voor JCI en NIAZ, het realiseren van kostenbesparingen; procesoptimalisaties en inkorten van doorlooptijden;  tot het uitwerken van dashboards voor de visualisatie van KPI’s (Access).  Zijn kerncompetenties liggen in het ontwikkelen van nieuwe processen, het versterken van managementvaardigheden en het aansturen van bedrijfsprocessen.

Jan’s moto: "Ik wil de toekomst van een organisatie veiligstellen door mensen inzicht te geven in de gegevens van hun organisatie, door ervoor te zorgen dat data ook daadwerkelijk informatie opleveren. En vooral ook door te werken aan duurzame gedragsverandering, zodat medewerkers een wezenlijke bijdrage leveren aan het organisatiedoel.”