Webinar HACCP in WZC i.s.m. FoodDesk

Keukenhygiëne en voedselveiligheid in de zorg

Online seminar - 21 januari 2020

 

In uw woonzorgcentra staat de gezondheid van uw bewoners voorop. Inwoners van een zorginstelling hebben een verhoogd risico op het krijgen van een infectie. Goede hygiëne verkleint de kans op infectieziekten, het waarborgen van de voedselveiligheid binnen uw instelling is dan ook van groot belang. Met behulp van een goed HACCP-systeem worden de gevaren gereduceerd en kunt u de voedselveiligheid waarborgen. RS Consulting en Fooddesk slaan hiervoor de handen in elkaar. 

 

Doelgroep: Verantwoordelijken keuken, leidinggevenden, kwaliteitsmedewerkers, directies

Praktisch: Online

Programma 

  • 13:00  Korte inleiding
     

  • 13:10   Infecties via voeding (sessie 1)

    • Weet jij dat jij de bron kan zijn? Voeding speelt een belangrijke rol in verspreiding van infecties
       

  • 13:30   Een hygiënische keuken dankzij LEAN management (sessie 2)

    • Een goede en hygiënische organisatie van de keuken en voedingsprocessen is noodzakelijk om infecties via voeding te vermijden. In 5 stappen een gestructureerde keuken.
       

  • 13:50   Voorbereid naar een inspectie van de keuken (sessie 3)

    • Onaangekondigde inspectie van de keuken zorgen voor stress als je niet goed voorbereid bent. In deze          sessie laten we een auditor aan het woord die je wat praktische tips zal geven om je voor te bereiden.
       

  • 14:10   HACCP-richtlijnen sneller en efficiënter opvolgen met het juiste autocontrolesysteem (sessie 4)

    • De HACCP-richtlijnen volgen en implementeren om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te garanderen. Als zorginstelling bent u daar alle dagen toegewijd mee bezig. Kost het (te) veel tijd, energie en geld? Bij Fooddesk weten we dat het niet eenvoudig is, maar het kan sneller en efficiënter!
       

  • 14:30  Einde 

Kostprijs: Gratis



Deelnemers ontvangen 2 dagen voor aanvang van het evenement een link om deel te nemen.

© 2020 by RS Consulting BVBA.