Projectmanagement

Het in goede banen leiden van grote projecten vergt veel inspanningen bovenop de dagdagelijkse werkzaamheden binnen een organisatie. Niet zelden (onderzoek heeft uitgewezen in > 40% van de gevallen) worden projecten voortijdig afgebroken of leveren ze niet op tijd en/of binnen het voorafgesteld budget hun resultaten op. Dit leidt tot onbegrip en frustratie bij zowel de leden van de projectgroep als ook bij directie.

​Het is belangrijk dat projectmanagement in de zorg op een pragmatische manier wordt aangepakt en niet een administratieve last wordt voor de projectleider en het team. Er moet een cultuur gecreëerd worden om te werken met deadlines en duidelijke verantwoordelijkheden om een project tot een goed eind te brengen .

De medewerkers van RS Consulting hebben vele jaren ervaring in het managen van grote projecten zoals accrediteringstrajecten, het implementeren van een nieuwe software, het samenvoegen van diensten/afdelingen, het behartigen van medische projecten....

Met de tips die we hebben zal u zien dat het wel degelijk mogelijk is om binnen de gestelde tijd en binnen het budget te komen tot een positieve en duurzame verandering.